יום ראשון, 21 בדצמבר 2014

למה משקיעי נדל"ן קנדים רוכשים נכסים בארה"ב

תתפלאו לשמוע אבל משקיעי הנדל"ן הקנדים הפסיקו לרכוש נכסים בקנדה והם מסתערים על שוק הנדל"ן בארה"ב בכל העוצמה, מיד תבינו למה?



שוק הנדל"ן בקנדה דומה מאוד לשוק הנדל"ן בישראל, אצלנו גל העליות התחיל בשנת 2008, בקנדה הוא התחיל הרבה לפני. בקנדה באופן כללי ובמיוחד הערים טורונטו קלגרי וונקובר נמצאות בעלייה מתמדת מאז 1997. עליית המחירים גרמה לירידה בכח הקנייה של האזרחים במיוחד הזוגות הצעירים, בדיוק כמו שקורה היום בארץ.

עליית המחירים והירידה בתשואות וברווחים מהשכרת דירות הרחיקה את המשקיעים משוק הנדל"ן.
המצב כל כך דומה לשוק בארץ שזה פשוט לא יאומן, זוגות צעירים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה ומחכים למחירים שירדו, והם כל הזמן אומרים לעצמם אולי בשנה הבאה המחירים ירדו ואז כן נוכל לקנות דירה, אבל המחירים רק עולים ועולים.

יום שישי, 5 בדצמבר 2014

מהפכה - הדולר ברמת שיא

מהפכה, זו המילה היחידה שיכולה לתאר את שער הדולר שחזר לרמה שהוא לא היה בה כמעט 3 שנים.
הדולר לא מתחזק רק אצלנו אלא במגמת עלייה בכל העולם והמגמה הזו נמשכת, אבל איך זה משפיע עלינו בתור משקיעים בנדל"ן בארה"ב.
ההשקעה בנדל"ן בארה"ב היא אחת ההשקעות הטובות ביותר שיש כרגע , כי אין בעצם שום אלטרנטיבה אחרת שיכולה לספק למשקיע הישראלי ביטחון בהשקעה ויכולת החזר כה גבוה כמו השקעה בנדל"ן בארה"ב.
למרות זאת עד לא מזמן כוח הקנייה של המשקיע הישראלי היה חזק מאוד, רק לפני 3 חודשים אם היינו רוכשים נכס ב-100,000 דולר היינו משלמים רק 340,000 ₪ סכום של כ60,000 ₪ פחות מהיום. (דרך אגב כבר קיבלתי כמה טלפונים ממשקיעים שרכשו נכסים לפני הנסיקה של הדולר, כולם הודו לי שמצאתי להם השקעה טובה לפני העלייה) .

לכאורה ההשקעה בנדל"ן בארה"ב היום לעומת עד לפני 3 חודשים לא כדאית לחלוטין – האמנם ?