יום שישי, 11 במרץ 2016

למה השקעה בארה"ב טובה יותר מהשקעה בארץ?

רבים מתלבטים היום בשאלה האם עדיין כדאי לרכוש דירה להשקעה בארץ.
רכישה של נכס להשקעה היא הדרך הנכונה והטובה ביותר לדאוג לעתיד הפיננסי של המשפחה שלך, 
אבל האם זה באמת משתלם לרכוש בתקופה הזו נכס בארץ והאם יש אלטרנטיבה אחרת.
אם תכננת לרכוש נכס להשקעה בארץ, אתה חייב לשאול את עצמך כמה שאלות לפני שאתה עושה את הצעד הזה. 
השאלה הראשונה המתבקשת במצב כזה היא האם אתה קונה נכס בארץ מסיבה אידיאולוגית או ציונית ?
והשאלה השנייה האם חשבת על אלטרנטיבה או שאתה קונה נכס בארץ כי אתה חושב שהכי טוב לקנות במקום שאתה מכיר ?

הכנתי לכם סרטון שנוגע בכמה נקודות מעניינות:

          

יום שישי, 4 במרץ 2016

מה חדש בשוק הנדל"ן של ארה"ב מרץ 2016

2016 - שנת המפנה בשוק הנדל"ן האמריקאי. זו השנה הראשונה שבה באמת מורגשת התעוררות מאסיבית אחרי שנים 3 של דישדושים ועליות מחירים קלות שוק הנדל"ן חוזר לעצמו ובגדול.


כמעט עשור עבר מאז המשבר האחרון שאותו האמריקאים לא ישכחו. מליוני אמריקאים מצאו את עצמם ביום אחד ללא בית וללא קורת גג לאחר שהבנקים עיקלו מיליוני בתים. המשבר לא פסח על אף מדינה וכל ארה"ב הושפעה. בכל רחוב צצו שלטים של נכסים מעוקלים. כל אמריקאי מכיר מישהו שנפגע במשבר, אם זה שכן דוד או אח, הבנקים לא ויתרו לאף אחד וכל מי שלא עמד בתשלומי המשכנתה נזרק מביתו ללא רחמים.
מבועתים משוק הנדל"ן שקרס ומחוסר הוודאיות הפסיקו האמריקאים לקנות בתים והמשקיעים הזרים השתלטו על השוק.

במשך מספר שנים אחרי המשבר מגמת העיקולים נמשכה וכמות הנכסים המעוקלים אילצה את הבנקים לחתוך במחירים ולממש מהר את הנכסים. הבנקים מכרו נכסים במחירים הזויים למשקיע הראשון שהגיש הצעה.

זה לקח כמעט 10 שנים אבל התאוששות הכלכלה האמריקאית והירידה החדה באבטלה החזירו את שוק הנדל"ן לעניינים. ארגון הברוקרים האמריקאי דיווח ששנת 2016 היא השנה הראשונה בה כמות הנכסים המעוקלים חזרה לרמה של לפני המשבר. שוק הנכסים המעוקלים קיבל בלימה רצינית וירידה חדה של 27%. מכמות של 603,028 נכסים מעוקלים לשנת 2014 ל-476,000 נכסים מעוקלים לשנת 2015, בהשוואה לכמות של מעל 2.2 מיליון נכסים שעוקלו בארה"ב בשנת 2007.

למרות הנתונים המעודדים ישנן מדינות שעדיין לא התאוששו לחלוטין, פלורידה למשל מככבת עם 79,100 עיקולי נכסים לשנת 2015 והיא המדינה עם מספר העיקולים הגבוה ביותר בכל היבשת, אחריה ברשימה מישיגן עם 48,860 עיקולים וטקסס עם 29,800, אוהיו עם 24,456 וגורג'יה עם 24,239. (הנתונים פורסמו על ידי חברת קורלוגיק).

הכלכלה אמנם מתאוששת אך רוב האמריקאים עדיין מפחדים לרכוש בתים ומעדיפים להמשיך לגור בשכירות, כנראה שהתרסקות השוק בשנת 2007 עדיין בתודעה ויקח עוד כמה שנים טובות ואם בכלל שהמנטליות האמריקאית תשתנה.
נתון נוסף שיכול להצביע על הבעיתיות היא שרמת ההשתכרות לא עומדת בקצב עליית המחירים. אנשים לא יכולים להרשות לעצמם להכנס להתחייבויות גבוהות וגם הבנקים שהקשיחו את מדיניות מתן ההלוואות אחרי המשבר כבר לא ששים לתת הלוואות ומבצעים בדיקות קפדניות על הלווים.

מה צופן לנו העתיד - המשך מגמת עליית מחירים בכל המדינות, כאשר משקיעים זרים מסתערים על נכסים מעוקלים וגורמים לבנקים להקשיח עמדות. אין ספק שכמות המציאות ירדה וקשה מאוד להשיג נכסים מתחת למחירי השוק אבל גם אין ספק שזה הזמן להמשיך לקנות עוד ועוד נכסים וכרגע להמשיך להחזיק ולא למכור. כל עוד ההתאוששות הכלכלית נמשכת נמשיך לראות עליות במחירי הנכסים ובמקביל עלייה במחירי השכירות.

פלורידה, מישיגן, טקסס, ג'ורג'יה ואוהיו מובילות כרגע את הטבלה של כמות הנכסים המעוקלים הגבוהה ביותר והם המדינות המומלצות להשקעה בשנת 2016.

להורדת המדריך להשקעות נדל"ן בארה"ב - לחץ כאן